U trendu

Ekskluzivno na Krstarici: Pogledajte spot za 15. Beogradski festival igre (video)

Sada već kultni Beogradski festival igre doživeće 15. marta 2018. godine svoje petnaesto izdanje.

Na njemu će se izvoditi najnovije postavke Kompanije Kristjana Ingimarsona iz Kopenhagena, trupe „Peeping Tom“ iz Brisela i Baleta Trokadero iz Njujorka.

Sve tri trupe se vraćaju na Beogradski festival igre na zahtev brojne publike.

Ekskluzivno na Krstarici pogledajte spot za 15. Beogradski festival igre:

Kompanija Kristjana Ingimarsona donosi novu celovečernju predstavu „Aerodrom“ 18. i 19. marta 2018. godine.

Inspirisan prostorom velikih aerodroma, danski reditelj i koreograf se na duhovit način bavi svim radnjama koje prethode ulasku putnika u avion.

Zgrada u kojoj se sudaraju snovi, šoping i pretresanje ljudi na traci, za njega postaje mesto nadrealnog ambijenta i mogućnost za duhovitu analizu svima dobro poznatih situacija.

Njujorški balet Trokadero, osnovan pre više od 40 godina u cilju predstavljanja tradicionalnog baleta kroz parodiju i zamenu uloga među polovima, nekada je nastupao u kasnim terminima na of Brodveju. Zahvaljujući spoju dobrog poznavanja repertoara, komičnih situacija na sceni i zapanjujućoj tehnici muškaraca na vrhovima prstiju, poneli su status pozorišnog fenomena.

Profesionalni muški igrači izvode niz baletskih naslova, negujući poseban manir u predstavljanju “gvozdenog” ruskog stila. Predstave su na programu 26. i 27. marta 2018. godine.

„Briselski ‘Peeping Tom’! Za jednu pozorišnu sezonu, to je sve što vam je potrebno!“

Tako je nedavno gostovanje ove trupe u Parizu najavio „Le Monde“.

Komad „Otac“ Gabrijele Karizo i Franka Šartijea smešten je u prostoriju za posete jednog naizgled običnog doma za stare. Zidovi obojeni jalovom, administrativno tirkiznom bojom, poništavaju likove i naglašavaju činjenicu da se radnja odvija duboko ispod zemlje.

„Otac“ je na Terazijama 1. i 2. aprila 2018. godine.

Karte možete kupiti u Pozorištu na Terazijama. Cene se kreću u rasponu od 1.700 do 2.300 din.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.