U trendu

Ekspertski sastanak o medijskoj i informacionoj pismenosti

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja u saradnji sa Uneskom i Ministarstvom spoljnih poslova, organizuje Međunarodni ekspertski sastanak o medijskoj i informacionoj pismenosti u Beogradu, čije je održavanje predviđeno 12. i 13. septembra u Palati Srbija.
Ovo je prvi u nizu međunarodnih sastanaka na kome učestvuje 25 eksperata iz celog sveta u oblasti medija, obrazovanja, komunikacionih i informacionih tehnologija koji će raditi godinu dana na pripremi beogradskih smernica za nacrt globalnih standarda za kurikulume za medijsku i informacionu pismenost.

Nakon tog perioda, u okviru kog će se organizovati serija sastanaka o ovoj temi u zemljama članicama Uneska širom sveta, u Beogradu će biti održan finalni sastanak, na kome će biti predstavljen ažuriran priručnik o medijskoj pismenosti.
Ovaj dokument daće veliki doprinos medijskoj i informacionoj pismenosti građana u svetu i učiniti ih sposobnim za pristup, kritičko promišljanje i kreiranje medijskih sadržaja na odgovoran način prema sebi i prema drugima u savremenoj oflajn i onlajn dihotomiji.

Ove veštine i znanja omogućuju svim ljudima da aktivno učestvuju u građanskom životu savremenog demokratskog društva, navedeno je u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar