U trendu

Emina Elor umesto Boža Vreća u Koštani

Predstava „Koštana“ po delu Bore Stankovića i u režiji Kokana Mladenovića premijerno će biti izvedena na Letnjoj pozornici u Tivtu u petak, 5. avgusta, a u naslovnoj ulozi biće glumica Emina Elor, umesto bosanskog umetnika Boža Vreća, saopštio je danas Studentski kulturni centar Novi Sad, koji je jedan od producenata predstave.

Pored Emine Elor u predstavi će igrati Emir Hadžihafizbegović, Emir Ćatović, Milan Kovačević, Nebojša Dugalić, Radoje Čupić, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Gordana Djurdjević Dimić, Danica Grubački, Nina Rukavina, Andreja Kulešević, Jelena Marković.

Muziku je komponovao Marko Grubić, koji zajedno sa članovima sastava „Vrooom“ Andrijanom Belošević i Džamalom Al Kisvanijem izvode numere uživo.

Emina Elor je prvakinja Novosadskog pozorišta (Ujvideki Sinhaz) i već je 2014. godine igrala Koštanu u istoimenoj predstavi koju je režirao Andraš Urban, a izvodilo Narodno pozorište iz Subotice.

Producenti „Koštane“ saopštili su juče da je Božo Vrećo „samovoljno i neprofesionalno napustio projekat“, te da će zbog toga protiv njega pred nadležnim organima biti podneta prijava zbog nanete štete.

Kako se navodi u saopštenju, Božo Vrećo je odustajanjem od predstave „grubo prekršio prihvaćen i potpisan ugovor po više članova“.

Vrećo je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je projekat napustio jer mu je narušeno zdravlje i jer je dobio napad epilepsije.

„Podneli su tužbu protiv mene, čoveka sa epilepsijom su predali na sud zbog odlaska iz predstave. Pitam se jesam li trebao umreti pa da je to dovoljna cena izlaska, strašno kakvi nas ljudi okružuju“, napisao je Vrećo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar