U trendu

Evo koliko često Srbi sebi mogu da priušte odlazak u bioskop

Ljubitelji filma u Evropi, njih skoro 70 odsto, više voli da ide u bioskop nego da gleda film kod kuće, pokazalo je istraživanje Masterkarda u sedam evropskih gradova, dok je anketa u Srbiji pokazala da građani obično idu u bioskop jednom mesečno.

Masterkard međunarodna studija analizirala je filmske navike ljudi u sedam gradova koji su deo Mastercard Priceless cities platforme i to Berlin, Istanbul, London, Madrid, Moskva, Pariz i Rim.

U studiji je učestvovalo 2.125 ispitanika i oni su izglasali odlazak u bioskop za treću omiljenu kulturnu aktivnost, posle putovanja i odlazaka u restorane.

Izuzetak su Rim i Pariz gde se odlazak u bioskop plasirao na drugo mesto, odmah nakon putovanja.

Rimljani najviše vole da idu u bioskop, a 41 odsto ispitanika je reklo da ide u bioskop makar jednom nedeljno. Iza njih su Moskovljani i Parižani, gde je isti odgovor dalo po 38 odsto ispitanika.

Rezultati ankete sprovedene na Mastercard Srbija Fejsbuk strani pokazuju da ljubitelji filma u Srbiji obično idu u bioskop jednom mesečno – 33,3 odsto odgovora.

Oni su rekli i da su članovi porodice najbolje društvo za bioskop, za njima slede prijatelji i partner, dok 13 odsto ispitanika ne voli da deli bioskopsko iskustvo sa drugima.

Više od polovine ispitanika u Srbiji je reklo da bi češće išli u bioskop ukoliko bi imali više vremena, a jedna četvrtina bi to radila ukoliko bi imali više novca.

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar