U trendu

Fajns osuđuje zalostavljanje Džej Kej Rouling

NJUJORK – Glumac Rejf Fajns osudio je napade usmerene prema spisateljici serijala knjiga o Hariju Poteru DŽej Kej Rouling zbog njenih pogleda na pitanja transrodnih osoba.

U intervjuu listu Njujork tajms tumač uloge Lorda Voldemorta u seriji filmova o Hariju Poteru je kritikovao pojavu kulturu otkazivanja i rekao da je „odvratno zlostavljanje usmereno“ ka Rouling.

“Rouling je napisala sve te sjajne knjige o osnaživanju, o đeci koja pronalaze sebe kao ljudska bića. Radi se o tome kako postajete bolje, jače, moralnije usmereno ljudsko biće. Verbalno zlostavljanje upućeno njoj je užasno”, naveo je glumac.

Rouling je prethodnih godina na izazivala bes dela liberalne javnosti mišljenjem da, iako podržava prava transrodnih osoba, smatra da polovi postoje, uprkos na zapadu sve izraženijim stavovima da su u pitanju samo društveni konstrukti.
“Mogu razumeti ljutnju na ono što govori o ženama. Ali ona nije neka opscena, uber-desničarska fašistkinja. Ona je samo žena koja govori: ‘Ja sam žena i osećam da sam žena i želim da mogu reći da sam žena.’ I razumem odakle joj to dolazi iako nisam žena”, naveo je Fajns.

Govoreći o „kulturu otkazivanja“, Fajns je naveo da je protiv crno-bele prirode razmišljanja, odnosno da je „pravednički bes pravedan, ali često postane pomalo glup jer ne može delovati put kroz sive zone, nema nijansi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar