U trendu

FCS: Slavku Štimcu nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“

NIŠ – Na popularnim „Filmskim susretima“ – 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održani na Letnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika može da pogleda svetske premijere ostvarenja „Komedija na tri sprata“ i „Vučje bobice“ i niške premijere filmova „Heroji radničke klase“, „Strahinja Banović“, „Gejm“, „Usekovanje“ i „Heroji“, piše na sajtu FCS.

Svečano otvaranje jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji, biće održano u subotu, 20. avgusta u 20:30 sati, kada će Slavku Štimcu biti dodeljena nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“.

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri „Naisa“, „Car Konstantin“ i „Carica Tedora“, čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala.

Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.