U trendu

FEDIS: Crna svadba najbolja TV serija

BEOGRAD – Najbolja domaća igrana televizijska serija za sezonu 2021/2022 je „Crna svadba“, odlučio je Strukovni žiri 12. Međunarodnog festivala drama i serija FEDIS, čije finale je održano sinoć u Beogradu.

Posthumno nagrada „Zlatna Arena“ pod nazivom „Živorad Žika Milenković“ dodeljena je preminulom glumcu Marku Živiću (1972-2021) za epizodnu mušku ulogu u TV seriji „Branilac“, a preuzela ju je njegova sestra Nevena Živić.

Najbolja serija „Crna svadba“ autorskog tandema Nemanja Ćipranić-Strahinja Madžarević osvojila je i nagradu za najbolju muziku, te je nova „Zlatna Antena“ otišla u ruke Bilji Krstić i Mikiju Stanojeviću, ali i za najbolju montažu – laureat Nenad Pirnat.

Glumica Sonja Kolačarić osvojila je nagradu „Milena Dravić“ za seriju „Močvara“ – druga sezona.

Nebojša Dugalić svojio je nagradu „Zlatna Antena“ za najbolju glavnu mušku ulogu u dve serije – „Vreme zla“ i „Državni službenik“ (treća sezona).

Nagradu „Glumačko otkriće“ dobila je mlada nada Sara Simović za petu sezonu krimi serijala „Ubice moga oca“.
Najbolji reditelji su prema odluci žirija Milica Tomović i Momir Milošević za mini seriju „Blok 27“ od šest epizoda.

Najbolji scenario je za seriju epohe „Vreme zla“ prema romanu Dobrice Ćosića, a nagradu je preuzela dramaturg Sanja Savić Milosavljević. Ova serija je osvojila je i nagradu „Zlatna Antena“ za najbolju fotografiju.

„Zlatna antena“ za sveukupan doprinos TV produkciji dodeljena je glumici Olgi Odanović.

Za najpopularniju seriju regiona proglašena je „Područje bez signala“ iz Hrvatske, nagradu je primila glumica Mia Begović u ime produkcije serije – „Drugi plan“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar