U trendu

Feliks: Meksiko podržava integritet i suverenitet Srbije

ČAČAK – U Domu kulture u Čačku večeras je otvoreno 5. Međunarodno bijenale grafike, a zemlja gost ove godine je Meksiko.

Na bijenalu radove izlažu 24 meksička umetnika.
Aambasador Meksika u Srbiji Karlos Feliks podsetio je da dve zemlje ove godine slave 76 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i istakao da Meksiko i Srbiju povezuju istorijske borbe za teritorijalni integritet i suverenitet, pre svega kada je reč o kosovskom pitanju.

„Povezanost Srbije i Meksika pored svih istorijskih i političkih veza se ogleda najviše u kulturi i kulturnoj razmeni koju imamo. Svima vama je pozanto koliki su uspeh doživele meskičke telenovele u Srbiji, a upravo te telenovele su povelazale ova dva naroda koji su prijateljski nastrojeni godinama i pokazuje sličnost koju delimo”, poručio je Feliks.
Ovogodišnje bijenale je najkompleksinje do sada, sa najviše sadržaja, među kojim asu i radovi Gran prija prethodnog bijenala Viktora Manuela Eernandesa Kastilja.
Dobitnik ovogodišnjeg gran prija je umetnica Nina Kreis iz Brazila sa delom „A tree tale”, dok su pohvale publike dobili Zoran Miše iz Bugarske i njegovo delo „The truth, lets`s play”, Milan Krajnović iz BiH za „A suđen appearance” i Dzonatan Mekfaden iz SAD-a za delo „Shamazing III”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar