U trendu

Fenomenalan festival u Beogradu: Italijanski filmovi novije produkcije

Kulturno udruženje „Excellence“, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, organizuje od 25. do 27. septembra deveto izdanje „Italian film fashion festivala“.

Cilj festivala, koji se treći put održava u Beogradu, jeste promocija novijeg italijanskog filma, a posebno mladih talenata.

Zahvaljujući saradnji sa Institutom Luče/Činečita iz Rima, fokus festivala će biti na debitantskim ostvarenjima nove generacije italijanskih reditelja.

U Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazano šest filmova: „Slobodna“ (2018) u režiji Lučana Siliginija, „Sloboda ne sme da umire na moru“ (2017) Alfreda Lo Pjera, „Uši“ (2016) Alesandra Aronadia, „Dajtona“ (2017) Lorenca Đovenge, „Mladi, zdravi i skoro pa i dobrog izgleda“ (2018) Alesandra Tamburinija, „Nepovezani“ (2018) Kristijana Marazitija.

U okviru festivala predviđeni su razgovori sa rediteljima, kao i razgovori sa stručnjacima o situaciji u filmskom sektoru u Evropi, ulozi javnih institucija, nezavisnom filmu u Italiji, Srbiji i na Balkanu, o ulozi udruženja, o dinamikama koje nove platforme nameću filmskoj distribuciji, potrebi da se podrže nezavisne produkcije na njihovom putu ka internacionalizaciji, kao i o mogućnostima za novim italijansko-srpskim koprodukcijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar