U trendu

Festival ekoloskog pozorista za decu i mlade od 18. avgusta

BAČKA PALANKA – 28. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade biće održan pod sloganom „Kretanje“ od 18. do 21. avgusta u Bačkoj Palanci, najavili su organizatori.

Ovogodišnja manifestacija ukazuje na nekoliko važnih tema, kojima je zajedničko kretanje, kao što je izbeglička kriza, ekološka kriza, putovanje i pokret.

U pozorišnom programu nalazi se 10 predstava, koje su odabrane među više od 50 pristiglih prijava iz čitavog sveta.

Bogat program ubuhvata ne samo domaće autore, već i goste iz Danske, Slovenije, Bosne, Hrvatske i Austrije.

Stručni žiri činiće Jovana Rakic, koreografkinja i plesna pedagoškinja, Duško Mazalica, glumac i umetnički direktor Đečijeg pozorišta Republike Srpske i Maša Avramović,
pedagoškinja i aktivistkinja za dečija prava, doneće odluku kojoj predstavi će pripasti nagrada „Dobro drvo“.

Zasedaće i dečiji žiri koji će odlučiti koja je predstava najbliža deci, a biće dodeljene i pojedinačne nagrade po odluci stručnog žirija.

Pored bogatog pozorišnog repertoara, mladima će biti održana i tribina o kretanju dece u migracijama, ratovima i drugim kriznim situacijama, kao i projekcija filma „Povezivanje tackica“ o mentalnom zdravlju mladih.

Večernji sati biće upotpunjeni muzičkim programom, pa će prvo festivalsko veče publika imati priliku da posluša nastup grupe „Repetitor“ i bačkopalanačkog sastava „Santos Brothers“.

Festival je podržan od strane Švajcarske vlade, u
okviru projekta „Kultura za demokratiju“, koji sporovodi Hartefakt fond, kao i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opštine Bačka Palanka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar