U trendu

Festival „Evropska saradnja: filmska priča“ danas u Beogradu

BEOGRAD – Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“ biće otvoren večeras i trajaće do 23. septembra u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u Beogradu, u organizaciji Ministarstva za evropske integracije.

Danas je na programu srpsko ostvarenje „Blizanci satkani od sna“ rediteljskog tandema – Sead Šabotić i Lea Vahrušev, dok je sutra na repertoaru „Bugarski san“ Srđana Šarenca, u koprodukciji Hrvatske, Srbije i BiH.

Treći film „U međuvremenu, na planeti Zemlji“ Karla Olsona će zatvoriti ovu manifestaciju 23. septembra, a projekat je nastao u koprodukciji Danske, Švedske i Estonije.

Nakon projekcije prva dva filma, biće organizovani i susreti, razgovori sa autorima.

Festival „Evropska saradnja: filmska priča“ tradicionalno je posvećena obeležavanju i promovisanju Dana evropske teritorijalne saradnje, koji je EU ustanovila 2013. godine.

Obeležavanjem ovog dana, Srbija se pridružuje dešavanjima koja se ovim povodom, tokom septembra i oktobra, organizuju u više od 40 zemalja širom Evrope.

Osnovni cilj festivala je da se projekcijom tri dokumentarna filma, iz različitih evropskih zemalja, ukaže na značaj teritorijalne saradnje i povezivanja ljudi u svim životnim segmentima, od privrede do umetnosti.

Broj karata je ograničen, ulsed pandemije, a besplatne ulaznice su dostupne na blagajni Centra za kulturu „Vlada Divljan“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.