U trendu

Festival „Evropska saradnja: filmska priča“ samo onlajn

BEOGRAD – Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije organizuje Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“, koji će biti ove godine održan samo onlajn, od 7. do 9. oktobra .

Filmska smotra je tradicionalno posvećena promovisanju Dana evropske teritorijalne saradnje, koji je Evropska unija ustanovila 2013. godine.

Obeležavanjem ovog dana, Srbija se pridružuje dešavanjima koja se ovim povodom, tokom septembra i oktobra, organizuju u više od 40 zemalja širom Evrope.

Osnovni cilj festivala je da se projekcijom tri dokumentarna filma tri različita autora iz različitih zemalja, ukaže na značaj teritorijalne saradnje i povezivanja ljudi u svim životnim segmentima, od privrede do stvaralaštva.

Na repertoaru su sledeća tri zapažena naslova – dokumentarca: „Slatko od ništa“ (7.10.) Borisa Mitića (2017), i nakon filma, premijerno će biti emitovan i intervju sa rediteljem filma, u koprodukciji Srbije/Hrvatske/Francuske, zatim „Magični život V“ (8.10.) Tonislava Hristova (Finska/Danska/Bugarska) i za kraj – „Zemlja meda“ (Honeyland), rediteljke Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova.

Sve informacije o filmovima i projekcijama su na mikrosajtu festivala:

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.