U trendu

Festival „Exit“ u junu na Floridi

NOVI SAD – Višestruko nagrađivani novosadski muzički festival „Exit“ 20. juna će se obreti u klubu „Spejs Majami“ na Floridi, jednim od vodećih svetskih klubova i epicentru elektronske muzike u Americi, saopštili su organizatori festivala.

Ovaj događaj zvanično će otvoriti saradnju „Exita“ sa ovim klubom, a tom prilikom će nastupiti cenjeni umetnik i di-džej holandsko-srpskog porekla – Đorđe Petrović, poznatiji kao „Satori“.

Klub „Spejs Majami“ je višestruki osvajač titule najboljeg američkog kluba, pri čemu se posebno ističe priznanje osvojeno 2019. godine u okviru “International Dance Music Awards-a“, a ove godine ulazi u svoju 18. sezonu rada.

Saradnju je omogućila uspešna masovna vakcinacija protiv virusa COVID-19, kao i činjenica da su 48 od 50 saveznih američkih država značajno ublažile, ako ne i ukinule sve restrikcije.

David Sinopoli, vlasnik kluba, istakao je da je ponosan na početak saradnje sa „Exitom“, koji je jedan od najcenjenijih muzičkih festivala na svetu i najavio prisustvo kluba na Petrovaradinskoj tvrđavi na fantastičnom afterpartiju.

„Nastavićemo i da razmenjujemo talente na našem „III Points“ festivalu koji će u oktobru biti održan u Majamiju“, najavio je Sinopoli.

Osnivač „Exita“, Dušan Kovačević, izjavio je da su Sjedinjene Američke Države trenutno svetski lider po pitanju normalizacije života i vraćanja muzičkih i sportskih manifestacija u punim kapacitetima.

„Činjenica da se oni nesmetano održavaju zahvaljujući masovnoj vakcinaciji, bez ikakvih posledica po javno zdravlje, daje veliko ohrabrenje za ponovno pokretanje svetske muzičke industrije ovog leta u zemljama koje takođe imaju veliki procenat vakcinisanih“, kazao je Kovačević.

Na američko tlo „Satori“ će se pojaviti nakon nastupa na Golubačkoj tvrđavi, a neposredno pre gostovanja na proslavi „Exitovog“ 20. rođendana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Pored „Satorija“, svoj dolazak u Novi Sad potvrdila su značajna imena muzičke industrije, među kojima su i David Geta, Đ Snake, Nina Kravic, Tajga, Solomun, i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.