U trendu

Festival „Hali Gali“ 29. avgusta u Muzeju Jugoslavije

BEOGRAD – Omladinski festival „Hali Gali“ biće održan 29. avgusta na platou ispred Muzeja Jugoslavije u okviru projekta „Leto u MuzeYU“, i na njemu će nastupiti bendovi Tipon, KoiKoi i Vizelj, saopšteno je danas iz ove institucije.

Besplatnim koncertima ovih sastava prethodiće razgovor „Neki novi Novi talas?“, na kojem će učestvovati glavni i odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda Dragan Ambrozić, Aleksa Nedić iz benda Vizelj, Boris Vlastelica iz benda Repetitor i mlađi urednik izdavačke kuće „Librarion“ Pavle Banjac.

Bend Tipon je muzički projekat nastao 2019. godine u Beogradu.

Po rečima njegovih članova, na njihov zvuk i priču utiče mnoštvo faktora, od kojih najveći uticaj nosi groznica života i njegova svakodnevnica.

Ispred Muzeja će kao duo nastupiti Lola Miković i Ivana Posrkača.

Grupa KoiKoi su se publici prvi put predstavili singlovima „Sutra“ i „Bog te ubio“, a svoj prvi album objavili su u junu ove godine.

Grupu „Vizelj“ mnogi smatraju predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka, a neki ih pamte kao jedini mladi bend sa ovih prostora koji je išao na turneju po Velikoj Britaniji i Republici Irskoj.

Poznati su po pesmama „Nosorog“,“Pustinja“, „Mamuze“, „Ne vidim te od dima“ i „Novčanice“ i jedni su od osnivača i organizatora „Hali Gali“ festivala.

Muzej Jugoslavije već četiri godine uspešno realizuje „Leto u MuzeYU“ sa idejom da kroz različite programe afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu, a saradnja sa organizatorima „Hali Gali“ festivala inspirisana je ovogodišnjim obeležavanjem 40 godina od početka Novog talasa i kompilacije „Paket aranžman“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.