U trendu

Festival „Knjiga na Trgu“ od 11. juna na Trgu Republike

BEOGRAD – Festival knjige na otvorenom poz nazivom „Knjiga na Trgu“, u organizaciji Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), održaće se 11, 12. i 13. juna na Trgu Republike u Beogradu, saopšteno je iz tog udruženja.

Ova manifestacija, koja je prvi put organizovana u oktobru prošle godine, nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima iako nemaju svoje knjižare.

U ovom događaju učestvuju 22 izdavača: „Akademska knjiga“, „Arhipelag“, „Geopoetika“, „Gradac“, „Gramatik“, „Evoluta“, „Zavet“, „Zlatno runo“, „Karpos“, „Klio“, „Kokoro“, „Logos“, „Makarije“, „Makondo“, „Odiseja“, „Urban Rids“, „Faktum“, „Finesa“, „Heliks“, „Hera“, „Štrik“ i „Makart“!.

Posetioci festivala imaće prilike da uz specijalne popuste od 30 do 70% kupe knjige srpskih i svetskih pisaca, izdanja za decu i mlade, kao i iz različitih žanrova humanistike.

Pored toga, biće izložena i izdanja do kojih je teško doći u knjižarama, te je ekskluzivnost ovog događaja u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja.

UPIS i svi učesnici ovom prilikom su pripremili i specijalna iznenađenja za posetioce, koji će imati mogućnosti da upoznaju veliki broj savremenih pisaca i gostiju iznenađenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.