U trendu

Festival Kustendorf od 22. januara u Drvengradu na Mecavniku

DRVENGRAD – Petnaesto izdanje Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf biće održano od 22. do 26. januara 2022. godine u Drvengradu na Mokroj Gori, pod sloganom „Razdiruća i čudesna lepota stvaranja“, saopštili su danas organizatori.

Slogan festivala replika je iz kratkometražnog filma „Šta su to oblaci?“ italijanskog režisera Pjera Paola Pazolinija, čija će ostvarenja biti prikazana u okviru retrospektivnog programa povodom obeležavanja stogodišnjice njegovog rođenja.

Prema najavi organizatora, „takmičarski program 15. Kustendorfa čini 15 filmova koji dobro predstavljaju trendove u novijoj produkciji kratkometražnih ostvarenja i istovremeno se izdvajaju po autentičnosti autorskih vizura i veštini izrade“.

U takmičarskom programu predstaviće se produkcije i koprodukcije iz Srbije, Poljske, Rusije, Danske, Španije, Nemačke, Švajcarske, Rumunije, Francuske, Izraela, Makedonije, Estonije, Velike Britanije i Slovačke.

Festival Kustendorf je 2008. godine osnovao reditelj Emir Kusturica sa ciljem da mladim filmskim stvaraocima pruži šansu da predstave svoja ostvarenja.

Kustendorf je zamišljen i kao mesto susreta velikana savremenog filma i studenata režije koji učestvuju u takmičarskom delu programa, kao i već afirmisanih svetskih reditelja i glumaca čiji se filmovi prikazuju van takmičarske konkurencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar