U trendu

Festival pop muzike „Beogradsko proleće“ 22. aprila u Mts dvorani

BEOGRAD – Prestižni festival zabavne i pop muzike „Beogradsko proleće“, biće održan 22. aprila na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, današnjoj u mts Dvorani, janavili su organizatori.

Poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu gde je i rođen,  biće održan u organizaciji mts Dvorane.

Kako se očekuje, „Beogradsko proleće“ će i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, a konkurs za prijavu kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom „Čuvam ljubav“, dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom Kompanjero i Mirza Selimović sa pesmom „Plakaćeš“.

Pre tačno 62 godine – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni Festival zabavne muzike „Beogradsko proleće“, koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar