U trendu

Festival stripa i fantastike od 14. do 16. maja u Somboru

SOMBOR – Somborski internacionalni festival stripa i fantastike biće održan od 14. do 16. maja na različitim lokacijama u gradu, od kojih će veći deo programa biti u Gradskom muzeju Sombor, saopštili su organizatori smotre.

Predfestivalske aktivnosti će biti realizovane 7. maja i uključuju otvaranje izložbe originalnih tabli i printova Zorana Jankovića, poznatog pod umetničkim imenom Tom Morrow, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” u Somboru.

Gosti festivala su čuveni strip autori – Branislav „Bane“ Kerac (hit strip “Cat Clow”), Željko Pahek, Miodrag „Mikica“ Ivanović, Geza Šetet, Dušan Vukojev „Duda“, Miša Radič Mijatović, Spasoje Kulauzov, i Tanja Nožica, direktor KC Kikinda.
„Prvi dan festivala 14. maja rezervisan je za otvaranje izložbe Miodraga Mikice Ivanovića, u prostoru Gradskog muzeja, kao i u bašti te ustanove.

Sajam stripa i fantastike biće nastavljen u naredna dva dana gde će biti atraktivan program “Gosti crtaju sa vama/za vas”, uz radionicu crtanja za decu i mlade.
Na Sajmu stripova će učestvovati gotovo svi domaći strip izdavači, koji će predstaviti najnovija izdanja, sa spomenutim prisutnim autorima, a jedan segment će biti posvećen radu Kulturnog centra Kikinda koji ima veliki doprinos u popularisanju stripa.

Za sve ljubitelje ove devete umetnosti, posebno će biti zanimljiva tribina “Domaći strip u doba korone” na kojoj će biti učesnici Branislav Kerac, Željko Pahek, Ilija Mirović, Marko Milenković, uz moderatora Danila Bogdanovića.
Uprava grada Sombora je podržala festival, jer je ocenjen i prepoznat kao „manifestacija od značaja za grad“.
Organizacija ove međunarodne strip smotre poverena je “Klubu ljubitelja stripova” i udruženju „Centar PEB“ iz Sombora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.