U trendu

Festival videoplesa onlajn od 26. do 31. oktobra

BEOGRAD – U Institutu Servantes u Beogradu . od 26. do 31. oktobra biće organizovan onlajn festival “Fiver 2020: Besplatan filmski ciklus videoplesa”.

U selekciji se nalaze filmovi koji su snimljeni ovog proleća tokom karantina zbog Covida 19, kao i nagrađivana ostvarenja koja na originalan način spajaju igru, ples i pokretne slike.

Festival i platforma Fiver podržavaju koreografsko-audiovizuelno stvaralaštvo i podstiču razvoj žanra videoplesa od 2012, a već drugu godinu zaredom, projekat Fiver-Servantes donosi izbor radova španskih i latinomeričkih video stvaralaca.

Prestižni španski filmski reditelji svih generacija autori su ove smotre, a ovom prilikom, kroz besplatan onlajn ciklus publika širom sveta moći će da pogleda mnoga zanimljiva ostvarenja.

Među njima je i film nominovan za nagradu Goja kao najbolji kratkometražni igrani film, zatim naslov inspirisan pričom „Služavke“ Augusta Monterosa, filmske priče nastale tokom karantinskog proleća u Madridu ili Kordobi, kao i projekte koji se bave borbom protiv korone u gradskim zajednicam i unutar četiri zida.

Selekciju programa koji će biti dostupan na Vimeo kanalu Instituta Servantes sastavio je Samuel Retortiljo.

U Srbiji, ova selekcija biće deo i zvaničnog programa ovogodišnjeg festivala savremenog plesa i performansa Kondenz, a svi filmovi će biti dostupni na spomenutoj platformi Vimeo kanala samog Instituta do 31. oktobra u 18 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.