U trendu

Film „Asimetrija“ Maše Nešković na festivalu u Sao Paulu

BEOGRAD – Film „Asimetrija“, prvi dugometražni film mlade rediteljke Maše Nešković, biće prikazan u okviru takmičarskog programa „New Directors Competition“ 43. Mostre, koja se održava od 17. do 30. oktobra u Sao Paulu, u Brazilu, najavili su producenti.

Posle međunarodne premijere, film će biti prikazan i u Beogradu, u okviru Festivala autorskog filma, 23. novembra u Kombank dvorani.

U filmu igraju Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović…

Rediteljka Maša Nešković napominje da je snimila sam ovaj film inspirisana temama koje me progone, s idejom da dovede u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa.

„Želela sam da stvorim univerzum u kome različite faze jednog odnosa mogu da postoje istovremeno, u kom možete paralelno posmatrati par srednjih godina koji se rastavlja, 25-godišnji par koji se zaljubljuje i par dece koja letnji raspust provode gluvareći po praznom gradu. Ideja je bila da se posmatranjem najstarijeg para, istovremeno tokom detinjstva i mladosti, stigne do novih saznanja i dubljeg shvatanja njihove veze, a da time što sve tri faze tog odnosa postoje istovremeno, mlađi parovi dobijaju šansu da neke svari urade i drugačije“, kazala je Nešković.

Film je sniman tokom leta 2017. godine u koprodukciji producentskih kuća “This and That Productions” iz Srbije, „Korektif“ iz Slovenije i „Nightswim“ iz Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.