U trendu

Film „Božiji čovek“ od 14. oktobra u bioskopima

BEOGRAD – Biografska drama „Božiji čovek“ rediteljke i scenaristkinje Jelene Popović koja okuplja zvezde svetskih kinematografija doživeće svoju bioskopsku premijeru 14. oktobra, saopštili su danas distributeri ostvarenja.

Ova drama prati život Svetog Nektarija Eginskog (tumači ga grčki glumac Aris Servatalis), koji je bio praćen gonjenjem – sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete.

Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

„Aris Servatalis je odličan glumac i imala sam sreću da radim sa njim, jer je on čovek takođe posvećen veri, samim tim ima tu neku auru koja na prvi pogled odaje utisak da on može da bude Sveti Nektarije Eginski“, navodi rediteljka Popović.

Popović je napomenula i da je njeno ostvarenje rađeno na engleskom jeziku, „što zbog glumaca, što zbog toga što je u pitanju jedna univerzalna priča, bez obzira na versku pripadnost“.

Pored Servatalisa u naslovnoj ulozi, u filmu uloge tumače i ruski glumac Aleksandar Saša Petrov i dobitnik Zlatnog globusa, američki glumac Miki Rurk.

„Iskazujem veliku zahvalnost Grčkoj i Grcima za jedinstvenu priliku da učestvujem u ovom filmu. Mislim da se sve to desilo s razlogom, jer znam koliko je ova priča značajna za grčki narod i siguran sam da smo napravili pravi potez ovim filmom, koji će dugo živeti u srcima ljudi“, izjavio je Petrov.

Film je u Srbiji prikazan u okviru Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru, a po rečima distributera, u Grčkoj je više od tri nedelje na prvom mestu po gledanosti: pogledalo ga je više od 250.000 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.