U trendu

Film Kralj Petar Prvi za četiri dana pogledalo 50.000 ljudi

BEOGRAD – Istorijsku dramu „Kralj Petar Prvi“ Petra Ristovskog za prva četiri dana prikazivanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, videlo je čak 50.000 gledalaca, a odličan start filma se nastavlja kako u bioskopima, tako i na premijernim prikazivanjima u ostalim gradovima Srbije, saopštili su producenti.

Na premijeri u Beogradu ekipa filma je nagrađena višeminutnim stajaćim ovacijama, a komentari koji su se među publikom mogli čuti bili su: „Potresan, pun emocija, iznad očekivanja, veliki spektakl, epopeja Srbije…“, kao i da odavno nisu gledali film koji ih je više puta naterao da zapaču.

Publika je posebno reagovala na ulogu malog Ivana Vujića, koji je neverovatno zrelo i snažno dočarao lik najmlađeg kaplara u Prvom svetskom ratu Momčila Gavrića. Na premijeri filma u Beogradu prisustvovali i sinovi Momčila Gavrića.

Film će 9. decembra biti prikazan u Kruševcu, Vrnjačkoj Banji i Kraljevu. U Gornjem Milanovcu i Čačku film „Kralj Petar Prvi“ biće prikazan 10. decembra, a sledećeg dana stiže u bioskope u Smederevu i Požarevcu.

U Užicu i Zlatiboru publika će imati prilike da vidi film od 13. decembra, u Pirotu od 14, a u Lazarevcu će premijera biti održana 15. decembra. U Vrbasu je premijera filma „Kralj Petar Prvi“ zakazana za 17. decembar, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.