U trendu

Film „Mrak“ Dušana Milića osvojio Nagradu publike u Trstu

TRST – Novi domaći film „Mrak“ scenariste i reditelja Dušana Milića osvojio je Nagradu publike na 33. izdanju Filmskog festivala u Trstu, gde je ujedno imao i svetsku premijeru, javili su producenti.

Ostvarenje „Mrak“ će imati srpsku premijeru 26. februara u okviru takmičarskog programa predstojećeg 50. Festa

Radnja ove drame – psihološkog trilera sa elementima horora, inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu.

Film obrađuje životnu i potresnu priču ispričanu kroz vizuru devojčice Milice koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom.

Glumačka podela je internacionalna: Danica Ćurčić, Slavko Štimac, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Darren Pettie, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović.

Autorsku ekipu filma čine, osim autora Dušana Milića – direktor fotografije Kiril Prodanov, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Lidija Jovanović, montažer Yanis Ćalkiadakis i kompozitor Kristian Eidnes Andersen.

Dušan Milić je poznat kao reditelj filmova „Jagoda u supermarketu“, „Guča“ i „Travelator“, ali i kao autor – scenarista i režiser dve TV serije – „Folk“ i „Sumnjiva lica“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar