U trendu

Film Nečista krv na još stranih jezika na Netfliksu

BEOGRAD – Film „Nečista krv – Greh predaka“ reditelja Milutina Petrovića na platformi Netfliks biće dostupan i sa titlovima za mađarski, češki, poljski, rumunski i bugarski jezik, najavili su danas producenti.

Prevodi se rade uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, a trenutno se „Nečista krv – greh predaka“ na Netfliksu može pogledati sa titlovima za srpski, engleski i turski jezik, kaže se u saopštenju.

„Nečista krv – greh predaka“, drama epohe smeštena u tursko Vranje polovinom 19. veka sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, prvi je film na srpskom jeziku koji se našao na Netfliksu, od ovog januara.

Film produkcijske kuće “Dis end det” nastao je po motivima dela Bore Stankovića (1876-1927) i naknadno pronađenom scenariju Vojislava Nanovića (1922-1983), u adaptaciji Milene Marković, a imao je premijeru letos na Palićkom festivalu, dok je nedavno prikazana i televizijska serija.

”Nečistu krv – greh predaka” su između ostalih podržali Ministarstvo kulture i informisanja preko Filmskog centra Srbije i konkursa za filmove sa temom od nacionalnog značaja, kao i Medija kreativna Evropa i Delegacija EU u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.