U trendu

Film o Svetoj Petki videlo više od 10 hiljada ljudi

BEOGRAD – Nakon samo četiri dana od početka bioskopskog prikazivanja, film “Sveta Petka – Krst u pustinji” pogledalo je više od 10.000 gledalaca, saopštili su producenti.

U večeri velike beogradske premijere, kojoj je prisustvovao i Patrijarh Porfirije, zbog velikog interesovanja otvorene su i dodatne projekcije u MTS dvorani, a isto se ponovilo i na premijernim prikazivanjima u Novom Sadu i Nišu.
Publika je dugim aplauzima nagradila reditelja reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića kao i glumačku i autorsku ekipu filma, rađenog po istinitoj priči i bestseleru „Petkana“ Ljiljane Habjanović Đurović. Nakon premijernih projekcija u Srbiji, autori i glumci će u narednim nedeljama prisustvovati i prikazivanjima u gradovima Republike Srpske i Crne Gore.
Film „Sveta Petka – Krst u pustinji“ ”, nesvakidašnji, autorski i poetski film, predstavlja posebno bioskopsko iskustvo slike i zvuka, koje prati život pobožne mlade Paraskeve, gde upoznajemo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.
Glavne uloge su poverene Mileni Predić, Milici Stefanović, Filipu Hajdukoviću, Jadranki Selec, Branislavu Tomaševića, Danielu Siču, Andreju Šepetkovskom i Mladenu Sovilju kao i nekolicini jordanskih glumaca.
„Sveta Petka – Krst u pustinji“ je prva srpsko-jordanska koprodukcija, podržana od Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Filmskog Centra Srbije ali i Kraljevskog filmskog centra Jordana.
Film „Sveta Petka – Krst u pustinji“ prikazivaće se samo u bioskopima, a od 8. septembra se nalazi u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar