U trendu

Film „Rekla je“ od 17. novembra u srpskim bioskopima

BEOGRAD – Film „Rekla je“ koji na repertoar bioskopa širom Srbije stiže 17. novembra ,obrađuje jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje, saopštili su distributeri.

Novinarke Njujork tajmsa, Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je nagrađena Pulicerovom nagradom, a kasnije pretočena u istoimenu knjigu „Rekla je“.

Dvostruko nominovana za Oskara, glumica Keri Maligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoi Kazan (serija Zavera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Film „Rekla je“ u režiji Marije Šreder predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom.

Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.