U trendu

Film „Sladoled“ prikazan na Festivalu u Palm Springsu

PALM SPRINGS – Film „Sladoled“ (Ice cream) u čijoj realizaciji ključu ulogu ima i grupa srpskih imigranata iz Čikaga prikazan je u Palm Springs na Film Festu koji je prema rečima glavnog glumca Igora Obradovića veoma značajan festival u filmskoj indrustiji i na jedan nacin predstavlja i predvorje nominacije za Oskara u konkurenciji kratkometražnog filma.
Obradović je sinoć pred svetsku premijeru filma, održanu drugog dana Festivala, rekao za Tanjug da je taj kalifornijski festival poznat po veoma velikoj i jakoj konkurenciji – od oko 6.000 prijava samo je 300 odabranih za program.
„Naći se u drustvu tako kvalitetnih filmova veliko je priznanje i velika čast“, naveo je Obradović.
Kako kaže, to je i prilika da se na tako značajnom festivalu kroz njihov debitantski film čuje i srpski uz španski i engleski jezik.
Naglasio je i da im je drago što je njihov rad propoznat i što su selektori Sladoled uvrstilli u takmicarski deo.
„Samo prisustvo na PSFF za nas odskocna jr daska koje je postavilo visoke standarde za dalji rad posebno ako se uzme u obzir da je ovo naš prvi igrani film“, rekao je on.
Dodao je da ih dodatno čini srećnim to što su ulaznice rasprodate posle dva dana nakom pustanja u slobodnu prodaju.
Svetskom premijerom na PSFF film je zapoceo festivalsko prikazivanje i ostvario jedan od osnovnih ciljeva – da Ice Cream – Sladoled vidi što vise filmske publike kako u Americi tako i širom sveta, kazao je Obradović i naglasio da bi im posebno zadovoljstvo bilo da se film prikaže na nekom festivalu u Srbiji .
„U ekipi na festivalu su i glavni akteri – Steve Spremo koji je scenarista/reditelj, Srđan Srđenović direktor fotografije i glumica Anđelina Obradović“ naveo je Obradović koji je podsetio da je taj festival jedan od najvećih u Severnoj Americi posvećen isključivo kratkometražnim filmovima i da ih čak trećina, zahvaljujući oštrim kriterijumima selekcije, bude nominovana za Oskara.
Radnja filma dešava se jednog toplog letnjeg dana u Čikagu, kada Rade, nedavni imigrant iz Srbije, koga Obradović glumi, krene da kupi sladoled i tako počinje niz dogodovština ili preciznije apsurda.
Prema rečima Obradovića ekipa koju je okupio film Ice Cream -Sladoled već ima planove za novi kratkometrazni film a takođe se ozbiljno vode razgovori za dugometrazni film o jedno srpsko-američkoj priči koja je veoma zanimljiva i dugo čuvana tajna.
Obradović, koji je inače glumac Srpskog teatra u Čikagu, iz Palm Springsa poručuje da ekipa željno isčekuje premijeru na nekom od filmskih festivala u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.