U trendu

Film „Toma“ u Nišu: Duh naše muzike i naših ljudi

NIŠ – Publika u Nišu doživela je na izrazito emotivan način film „Toma“ Dragana Bjelogrlića koji je svoju srpsku premijeru imao sinoć na niškoj Tvrđavi na otvaranju fetivala „Filmski susreti“.

Nakon projekcije filmske storije o najvažnijim momentima iz života i karijere najpoznatijeg jugoslovenskog boema, pevača narodne muzike Tome Zdravkovića, ljudi su s pomešanim osećanjima izlazili iz niške Tvrđave.

Neretko ženama su iskrile suze u očima.

„Film ‘Toma’ predstavio je duh naše muzike i naših ljudi. Plakali smo i smejali se tokom projekcije… Bilo nam je lepo da vidimo te izvanredne glumce kao što su Andrija Kuzmanović i Milan Marić… Predivan je film“, kazala je Tanjugu gospođa sa suzama u očima.

Da je „Toma“ verovatno film godine u domaćoj kinematografiji misli i još jedna gospođa koja je sa posebnim uzbuđenjem sinoć izašla sa niške Tvrđave.

„Pogodili su Tomin život… Predstavili su emociju iz njegovih pesama… Čestitam svima koji su učestvovali u nastajanju ovako posebnog filma“, kazala je gospođa uz širok osmeh.

S njom se slaže njena prijateljica, koja ističe da bolji film nije mogao da otvori festival „Filmski susreti“.

„Film ‘Toma’ je o svima nama. To je idealno ostvarenje za otvaranje festivala u Nišu za koji sve Nišlije žive“, kazala je gospođa.

Film „Toma“ je ispraćen ovacijama na svetskoj premijeri u Sarajevu 20. avgusta i sinoć na srpskoj premijeri u Nišu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.