U trendu

Film Vampir na španskom festivalu strave

LONDON – Debitantski film reditelja i scenariste Branka Tomovića „Vampir“ biće premijerno prikazan na predstojećem Međunarodnom filmskom festivalu Sitiges, posvećenom ostvarenjima strave i fantastike, saopštili su danas producenti.

Kako je najavljeno, vampirski horor film na engleskom jeziku, u kome Tomović igra i glavnu ulogu, uz Goricu Regodić, Joakima Tasića i Evu Ras, biće prikazan u takmičarskoj selekciji „Nove vizije“ španskog Sitigesa, koji će biti održan od 7. do 17. oktobra.

U „Vampiru“ Tomović igra svedoka zločina u Londonu, koji se sakriva tako što prihvata ponudu da čuva groblje u malom udaljenom selu u Srbiji, gde uskoro doživljava more i povremeno ga posećuje tajanstvena starica, koju igra Ras.

Tomović je izjavio da je njegov film „nadahnut starim mitovima, praznovericama i narodnim pričama, koji okružuju prvi pravi slučaj vampira u Srbiji u ranom 18. veku“, u kome leže „koreni vampira, za koje mnogi ljudi ne znaju“.

„Naš film je smešten u savremnost i hteo sam da pokažem tajanstveniju stranu Srbije. Film je alegorija o detetu odraslom u inostranstvu koje se vraća u zemlju predaka, gde se suočava sa lokalnim običajima, tradicijom i načinom života, koje je teško prihvatiti isprva“, izjavio je Tomović.

Film je sniman na lokacijama u Srbiji tokom prošle godine, u produkciji kuća Red Marked films iz Velike Britanije, Dinarik alps prodakšn Miloša Z. Vučkovića iz Srbije i Vikerman films iz Nemačke.

Rođen u Nemačkoj, Tomović je studirao glumu na Li Strazberg institutu u Njujorku, a pojavljivao se u holivudskim filmovima „Bes“, „Bornov ultimatum“ i drugima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.