U trendu

Filmu “Antitalenti“ glavna nagrada na koprodukcionom marketu

KLUŽ-NAPOKA – Projekat prvog dugometražnog igranog filma “Antitalenti“ reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića, dobitnik je glavne nagrade The Ćainsaw Europe Award na koprodukcionom marketu Transilvania Pitć Stop, u okviru 20. Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija, saopšteno je danas iz produkcije filma.

Uz koscenariste Vuka Ršumovića i Igora Latinovića, Bukvićeva priča nastaje u okviru producentske kuće Prikaz Film i kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske.

Projekat je odabran i među 24 projekta iz 19 zemalja za međunarodni koprodukcioni forum Kids Kino Industry u okviru Kids Kino Film Fesitvala koji će biti održan od 28. septembra do 1. oktobra u Varšavi.

Pored toga, bio je selektovan i u kategoriji Plus Minus One koprodukcionog marketa Sofia Meetings u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji 2021. godine.

“Drama sa elementima mjuzikla “Antitalenti“ nadahnuta je istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u Somboru…Priča prati stidljivog 14.godišnjeg matematičkog genija koji se u osvit ratova 90-ih uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, sa nadom da će se, kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi“, navedeno je iz produkcijske kuće.

Projekat je do sada podržan na konkursima Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine, kao i od strane grada Sombora.

Radivoje Raša Bukvić je srpski i francuski glumac zapažen po ulogama u filmovima “A Good Day to Die Hard“ (2013), “The Transporter Refueled“ (2015) i “Taken“ (2008).

Uloga u francuskom ostvarenju “La Californie“ (2006) donela mu je nominaciju za nagradu francuske filmske akademije Cezar u kategoriji Mlade nade francuskog filma i otvorila vrata.

Američka saga “Umri muški – A Good Day to Die Hard“ (2013) donosi mu članstvo u sindikatu američkih glumaca SAG.

Zapaženu ulogu u domaćoj kinematografiji ostvario je u televizijskoj seriji “Besa“ (2018).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.