U trendu

Finalni koncert master klasa Stefana Milenkovića u Čačku

ČAČAK: Završni koncert polaznika međunarodnog violinskog master klasa Stefana Milenkovića u Čačku, u organizaciji nacionalne platforme „Srbija stvara“, biće održan danas u Velikoj sali Doma kulture Čačak.

„Svi polaznici su imali priliku da pokažu svoje znanje i talenat i dobiju nove ideje. Ovo je odlična prilika da se mladi violinisti upoznaju, zajedno slušaju časove i uče i jedni od drugih“, istakao je Stefan Milenković.

Umetnik je naglasio da je izuzetno zadovoljan napretkom koji su talenti pokazali u svojim izabranim kompozicijama tokom intenzivnog dvonedeljnog kursa na master klasu

Publici će se predstaviti polaznici dvonedeljnog kursa violine proslavljenog virtuoza, pedagoga i kreativnog ambasadora „Srbija stvara“ – profesora Milenkovića, koji se održavao u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku.

Mladi violinisti će uz klavirsku saradnju profesorke Hilde Švan sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, predstaviti poseban repertoar koji su pripremali sa svojim profesorom.

Na koncertu će se predstaviti polaznici iz Srbije – Anastasija Tomić, Sofija Dodig, Andrijana Durmišević, Đurđica Aleksić, Sergej Skeledžija, Lana Zorjan, Milica Petrović, Miona Topalović, Sofija Glavičić i Ana Tabučić.

Takođe, na koncertu će učestvovati i troje studenata iz inostranstva – Misaki Tanaka (Japan), Matej Mihaljević (Hrvatska) i Kristian Mraček (Češka), dok će na programu biti kompozicije Bramsa, Baha, Bruha, Sen-Sansa, Sibelijusa, Betovena.

Ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja ljudi u publici, potrebno unapred preuzeti besplatne ulaznice na blagajni Doma kulture u Čačku.

Ovim koncertom zvanično će biti završen prvi međunarodni master klas u organizaciji nacionalne platforme Srbija stvara, uz podršku Turističke organizacije Grada Čačka, dok je sledeći mlaster klas planiran za 2022. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.