U trendu

Flamenko duo Puerto Flamenco i Irina Dečermić u Silosima

BEOGRAD – U okviru izložbe konceptualne umetnice Milene ZeVu ArtWalks Experience – Umetnost u pokretu, biće organizovano 18. juna muzičko veče – performans i razgovor na temu „Perkusije, zvuk i pokret“, na kome će nastupiti flamenko duo Puerto Flamenco iz Sevilje kao i naša istaknuta kompozitorka i pijanistkinja Irina Dečermić, koja se bavi i terapijom zvukom.

Ovo muzičko veče je organizovano u sklopu izložbe ArtWalks Experience (Umetnost u pokretu), umetnice Milene ZeVu, u prostoru Silosi, na Dorćolu, koja obuhvata 20 godina rada konceptualne umetnice ZeVu, od njenih prvih slikarskih radova, u kojima eksperimentiše sa raznim tehnikama i umetničkim formama, preko bodi-arta, instalacija, video radova, pa sve do performansa i korišćenja najnovijih tehnologija kao što su NFT i AR (proširena stvarnost).

Izložba je postavljena u nekonvencionalnom prostoru Silosi na adresi Dunavski kej 46 u Beogradu i traje od 10. do 19. juna 2022. godine, svakim danom od 12-21 časova. Kustos izložbe je Nina Vagić.

Generalni pokrovitelj izložbe je najveći investicioni projekat u Crnoj Gori i grad u nastajanju Luštica Bay, a pokrovitelji su OTP banka, Silosi, Gaia pokret i Black Pine.

O umetnici Milena ZeVu je diplomirala na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Ona je multimedijalna konceptualna umetnica, čiji kreativni opus uključuje slike, skulpture, video radove, instalacije i performans. U periodu od 2001-2015. godine, stvarala je umetničke kolekcije na razne teme u kombinovanoj tehnici sa akrilikom, cementom i kristalima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.