U trendu

Fotograf slika Beograđane u zamenu za pomoć životinjama

BEOGRAD – Nemački fotograf nastaljen u Srbiji Vilhelm Fon Kale danas i sutra (10:00-19:00) u hotelu „Savamala“ na Savskomu trgu u Beogradu fotografiše portrete zainteresovanih građana u zamenu za pomoć u novcu, hrani ili potrepštinama za organizaciju Animal Reskju Srbija (ARS).

„Ideja iza ove akcije jeste da ARS u ovom trenutku treba podršku svih. Kao fotograf mislim da činim pravu stvar tako što pomažem fotografišući ljude koji možda do sada nisu znali za delatnost ove organizacije“, rekao je Fon Kale agenciji Tanjug.

Fotograf saradnik nemačkog ogranka Nešnal džiografika i Geti imidžiz rekao je da u ova dva dana zainteresovani mogu dobiti od njega pored portreta, i fotografije u paru ili sa porodicom, a mogu doći i sa kućnim ljubimcem.

„Kao fotograf uglavnom slikam napolju. Kada vidim mace ili psiće kako žive na ulici to mi uvek slomi srce. Tako da pokušavam pomoći na ovaj način. Moja žena i ja imamo četiri mačke. Tri smo uzeli sa ulice. Jednom prilikom sam slikao napolju i našao mače u kartonskoj kutiiji u grmlju. To slama srce. Odneo sam ga kući i, naravno, moja se žena zaljubila u njega“, rekao je Fon Kale.

Fotograf je rekao da kao „srpski zet“ već sedam godina živi u Srbiji i da je za njega fotografisanje u okviru akcije za ARS i neka vrsta zahvalnosti zemlji u kojoj se oseća dobrodošlo.

„Smatram da je odgovarajuće da u zemlji u kojoj sada živim dajem ovakvu vrstu podrške. Sviđa mi se ovde, imam komšije i komšinice, imam sad i svoj posao u Srbiji i volim što se mogu ovakvo odužiti dobrotvornom akcijom“, rekao je Fon Kale.

Predstavnica ARS Irena Uzelac rekla je Tanjugu da su zahvalni Fon Kaleu na pomoći, pošto kao organizacija koja se bavi tehničkim spašavanjem životinja, poseduju i rehabilitacioni centar za mačke i ptice.

„Ljudi mogu da donesu hranu za mačke, interaktivne igračke, pošto imam dosta maca kojima treba oplemeniti boravak, ili novac za gorivo za akcije. Mogu da donesu šta god od hrane pošto organizujemo program ‘Sto tona hrane’ gde hranu raspodeljujemo hraniteljima uličnih životinja i azilima“, rekla je Uzelac.

Prema njenim rečima, pored darova za mačke i ptice zainteresovani mogu doneti i pomoć za pse pošto će „hrana završtiti u pravim stomacima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar