U trendu

Francuski film „Školski život“ u Kulturnoj stanici Svilara

NOVI SAD – Projekcija francuskog filma „La Vie scolaire- Školski život“ u režiji Grand Corps Malade i Medhi Idir-a biće organizovana u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu, saopštili su iz novosadskog Fransuskog instituta.

„Školski život“ je nagrađivana komedija-drama iz 2019. godine koju su napisali i režirali Grand Corps Malade (poznati francuski slam autor) i Mehdi Idir.

U glavnim ulogama su : Liam Pierron, Zita Hanrot i Mouša Monsaly. Godina dana škole, života… i snalaženja!

Nova i mlada pedagoškinja Samija iz rodnog Ardeša prelazi u jednu školu na lošem glasu u Sen Deniju. Samija se suočava sa nedisciplinom i društvenom stvarnošću tog pariskog kraja, ali i dobrim raspoloženjem koje vlada među učenicima i kolegama.

Među njima su Musa, Veliki iz kraja i Dilan. Samija se prilagođava i ubrzo počinje da uživa u umirivanju najnestašnijih učenika.

Zbog svog komplikovanog privatnog života zbližava se sa Janisom, živahnim i jako pametnim tinejdžerom čiji je potencijal prepoznala.

Iako se čini da Janis odustaje od svojih ambicija skrivajući se iza svoje drskosti, Samija će uložiti sav svoj trud da spreči njegov neuspeh i pokuša da ga natera da se projektuje u bolju budućnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.