U trendu

Gala veče Fondacije Sergej Polunjin u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Fondacija Sergej Polunjin sinoć je priredila gala veče u Narodnom pozorištu, čiji je cilj prikupljanje sredstava za nastavak školovanja njenih stipendista, talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije.

Uz baletskog umetnika Polunjina kolaž predstava sa svetskih turneja u produkciji Fondacije, izvodili su na velikoj sceni pozorišta baletski umetnici Tatajna Tatić, Igor Pastor, Ljiljana Velimirov, Petar Dončevski, Đorđe Kalinić i drugi.

U okviru gala večeri prikazani su video materijali o aktivnostima Fondacije Sergei Polunin 2021/2022 i predstavljeni stipendisti koji su na školovanju u inostranstvu.

Program, čiji je suorganizator bila agencija Fabrika, nagrađen je dugootrajnim aplauzima.

Direktorka Fabrike Vesna Mandić je rekla da već večeras na osnovu donacija i karata imaju veći deo sredstava za školovanje stipendista.

Mandić je ocenila da je Polunjin „najveći baletski umetnik današnjice“, kao i da je kao osoba „human i čaroban“ .

Kako je najavljeno, cilj je da se obezbede sredstva za nastavak školovanja stipendista Fondacije, koja moraju biti uplaćena do kraja godine, a novac se obezbeđuje od donatora i kompletnog prihoda od prodaje karata.

Fondacija Sergej Polunjin podržava mlade talente baletske igre, pružajući im mogućnost edukacije na najprestižnijim međunarodnim baletskim akademijama I učešće u produkcijama fondacije, uz misiju da približi klasični balet i savremeni plesni izraz najširem gledalištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar