U trendu

„Galija“, „Vampiri“, Almodovarov film…na „Zemun Festu“

BEOGRAD – Koncertom Larisa Quartet benda i projekcijom novog ostavrenja Pedra Almofdovara „Bol i slava“ na Velikom trgu u Zemunu 17. avgusta biće otvoren „Zemun Fest“, najavili su danas organizatori na konferenciji za medije u Zemunu.

U sedam dana festivala sve do 23. avgusta biće prikazano 10 filmova, posetioci će biti u prilici da uživaju u teatru na otvorenom.

Grupe „Galija“ i „Vampiri“ sviraće pred publikom u Zemunu, a u posebnoj dečijoj zoni biće organizovane, predstave, radionice mozaika, slikarstva, škola fotografije i filma…

Nikola Rajičić iiz organizacionog odbora festivala napominje da će peto izdanje „Zemun Festa“ doneti sadržajniji i bogatiji progfram nego što je to bio slučaj do sada.

„Filmovi ko će publika videti ovajali su važne nagrade na međunarodnim filmskim smotrama…Imamo i ostavrenja iz domaće kinematografije, ali umetničke filmove iz Evrope zahvaljajući EU Info centru u Beogradu.

Među najavljenim ostavrenjima našli su i filmovi „Juče“, u režiji Denija Bojla, „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, u režiji Predraga Ličine, „Tišin drugih“ Almudena Karasenda, „Stranac u raju“ Gvida Hendriksa

Posebna poslastica za ljubitelje jugoslovenske kinematografije predstavljaće projekcija remasterizovanog klasika „Ljubav i moda, u režiji Ljubomira Radićevića…

Novi segment festivala od ove godine čine koncerti poznatih pop-rok sastava.

Grupa „Galija“ nastupiće 19. avgusta, a lider benda Neša Galija poručuje da ima lični odnos prema nastupu jer je živeo u Zemunu.

„Ovaj festival ima veoma širok dijapazon delovanja i odlučili smo da u Zemunu predstavimo novi album „U raju iznad oblaka“. Siguran sam da će ljudi sa mnogo emocija doživeti naš koncert“ kazao je Milosavljević.

Aleksandar Eraković, lider sastava „Vampiri“ koji nastupaju 18. avgusta kaže da njegov bend sledeće godine obeležava 30 godina od nastanka i da će koncert u Zemunu biti romantična retrospektiva njihovog delovanja.

U pozorišnom programu „teatra na otvorenom“ biće odigrane tri predstave „Kara tavan“, „Deset na prema jedan“ i dečja predstava „Robin hud“.

Festival zatvara nastup beogradskog benda „VIS Limunada“ koji oživljava estetiku i atmosferu šlagera šesdesetih godina prošlog veka.

Festival su podržali: gradska Opština Zemun, Kancelarija za mlade Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijata za kulturu, Sekretarijat za privredu, a od ove godine i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.