U trendu

Gitar art festival od 10. do 14. maja u Beogradu

BEOGRAD – Gitar art festival (GAF) biće održan od 10. do 14. maja pod sloganom „Creation“, sa deset koncerata na više lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.

Portugalac Antonio Zambušo i Brazilac Jamandu Kosta zakedmničkim koncertom 10. maja u MTS dvorani otvoriće 24. izdanje GAF-a, dok će Roling stons tribjut bend Stons svirati 11. maja u Kolarčevoj zadužbini, saopštneo je iz GAF-a.

Kako je najavljeno, koncerti klasične muzike u okviru GAF-a biće održavani na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

„Prvi koncert 12. maja održaće eminentni gitarista Pablo Garibej iz Meksika, drugi koncert rezervisan je za italijansku gitariskinju Karlotu Daliju koja pažnju širom sveta privlači svojim strastvenim i dubokim interpretacijama“, kaže se u saopštenju.

Veliko finale koncertne večeri rezervisano je za „Autorsko veče Maje Le Ru“, kada će nastupiti gitaristi iz švajcarske Džon Smit i Vojin Kocić, najavio je GAF.

Kako je najavljeno, „drugo veče klasike počinje sa koncertom dva najveća mlada gitarska talenta Srbije – Vuka Vukajlovića i Uroša Jaćevića“.

Svako izdanje GAF-a ima koncertnu premijeru dela pisanih specijalno za beogradski festival, a gitarski kompozitor Leo Brauer komponovao je delo za šest gitara koje će biti izvedeno u Narodnog pozorišta 13. maja, kaže se u saopštenju.

Festival će biti svečano zatvoren 14. maja u Kolarcu sa dva vorld etno koncerta – turskog gitariste Dženka Erdogana i kavaliste Teodosija Spasova, koji nastupa sa grčkim The Crošover trijom, u kome su svirači kanuna Alkis Zopoglou, uda Marin Liod Mohamed i klavirista Janis Kirimkiridis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar