Glavni lik u prvom filmu snimljenom u svemiru ipak ženski

MOSKVA – Producenti su odlučili da će glavni lik u prvom filmu koji će biti snimljen u svemiru ipak biti ženski, iako je ranije najavljeno da će biti održan kasting za glumce oba pola, preneo je TAS S.

Drama pod nazivom „Izazov“ predstavlja zajednički projekat ruske svemirske agencije Roskosmos, Prvog kanala i studija „Jelou, blek end vajt“ („Yellow, Black and White“), a snimanje na Međunarodnoj svemirskoj stanici najavljeno je za jesen naredne godine.

Producenti su odlučili da je za zaplet radnje filma bolje da glavni lik bude ženski, iako je ranije najavljeno da će biti održan kasting za glumce oba pola, saopštio je ruski Prvi kanal.

Prvi kanal će uskoro najaviti kasting u Rusiji, na kojem će biti izabrana glumica koja će tumačiti glavni lik, kao i njena dublerka.

Glumica koja bude igrala glavnu ulogu moraće da prođe obuku za kosmonaute i da dobije odobrenje komisije za letove Roskosmosa.

Ranije je saopšteno da će režiser filma biti Klim Šipenko. On je rekao da planira da ode na Međunarodnu svemirsku stanicu da snimi film.

Reditelj Dag Liman i glumac Tom Kruz takođe planiraju da snime film u svemiru, u kapsuli Dragon, a snimanje je najavljeno za oktobar 2021. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.