U trendu

Globalni lideri inovacija u Beogradu

BEOGRAD – U Beogradu će se 29. oktobra u Narodnom muzeju prvi put održati „Digital, Life, Design“ salon (DLD) koji okuplja globalne lidere i predstavlja inovacije u oblastima virtuelne realnosti, digitalne edukacije, umetnosti, dizajna i gejminga.

DLD je međunarodna platforma koja okuplja uticajne ljude iz celog sveta, koji svojom kreativnošću, radom i istraživanjima kreiraju promene.

Po oceni uglednog britanskog magazina „Ekonomist“, „Digital, Life, Design“ je jedna od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi.

Samo neki od njenih učesnika bili su Mark Zukerberg (Facebook), Erik Šmit (Google), književnici Dipak Čopra i Paulo Koeljo, arhitekta Zaha Hadid, umetnica Joko Ono, Lejdi Gaga i mnogi drugi.
Prvi beogradski „Digital Life Design“ salon otvoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, na čiji poziv se ona održava u našoj zemlji, kao deo platforme „Serbia creates/ Srbija stvara“, čiji je cilj da predstavi Srbiju kao globalno prepozatljivu zemlju inovacija i kreativnih stvaralaca.
Preko 200 gostiju iz celog sveta, pored učešća na konferenciji, imaće priliku da obiđu i upoznaju se sa uspešnim srpskim IT kompanijama, ali i kulturnim znamenitosti Beograda.

Među učesnicima biće Lazar Džamić, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije i digitalni ekspert sa internacionalnim iskustvom iz Google-a, Branko Milutinović, osnivač Nordeusa, Marija Mitrović Dankulov sa Instituta za fiziku, profesori Sofija Stefanović i Vesna Crnojević-Bengin, jedan od osnivača BioSense instituta, Srđan Stanković, generalni direktor kompanije Donesi.com, Branimir Rakić, Origin Trail, Maja Ćirić, Emilija Jovanović…

Od internacionalnih stručnjaka i inovatora, gosti Beograda i učesnici konferencije će biti: umetnički direktor galerije „Serpentine“ u Londonu Hans Ulrih Obrist, Saša Knop, Katja Spek, Aliz Tefenhart, Stefi Černi, Isabel Velpe, Rut Koren, Kristofer Šlafer i drugi.

Kao vodeća evropska konferencija inovacija, digitalizacije, nauke i kulture „Digital, Life, Design“ pokrenuta je 2005. godine u Minhenu, sa ciljem da istraži kako digitalizacija utiče na svakodnevni život ljudi, društvene, političke i ekonomske promene.

Okupila je 1.000 inovatora iz celog sveta, da bi se tokom godina DLD proširio na ceo svet, sa stalnim istraživanjem tema o menjanju tržišta, medija, umetnosti i društva.

Deo je čuvene nemačke izdavačke kuće „Hubert Burda Media“, a osnovala ju je Stefi Černi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.