U trendu

Glumac Milan Marić u žiriju Sarajevo Film Festivala.

BEOGRAD – Reditelj i scenarista Sebastian Meise (predsednik žirija), rediteljka, scenaristkinja i Lucile Hadžihalilović, scenaristica i rediteljica Antoneta Alamat Kusijanović, glumac Milan Marić i producent i stariji konsultant u Inttl Co-Productions Katriel Sćory, članovi su žirija Takmičarskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala, saopštili su iz organizacije festivala.

Sebastian Meise je austrijski reditelj i scenarista i studirao je slikarstvo i filozofiju pre nego što se počeo baviti filmskim stvaralaštvom Njegov najnoviji igrani film „Konačna sloboda“ je prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, gđe je osvojio nagradu irija – Un Certain Regard.

Film je osvojio i Srce Sarajeva za najbolji igrani film, Srce Sarajeva za najboljeg glumca – Georg Friedrić, kao i nagradu CICAE na 27. Sarajevo Film Festivalu.

Srpski glumac Milan Marić ostvario je mnoge uloge u pozorišnim i filmskim koprodukcijama u regionu, a publike ga najviše pamti po ulozi Tome Zdravkovića u ostvarenju „Toma“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar