U trendu

Gojkovic otvorila izlozbu „Vreme i vaseljenja“ u Novom Sadu

NOVI SAD – Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković otvorila je izložbu „Vreme i vaseljenja“ u Studiju M koji je prvi u nizu događaja obeležavanja ulaska Novog Sada u godinu Evropske prestonice kulture.

„Nase putovanje od te prve ideje i zamisli da ovaj grad ponese tako prestižnu titulu do današnjeg dana zaista je bilo izazovno. Danas kada nastavljamo to uzbudljivo putovanje kroz kulturne ražličitosti koje su spojene u našoj, ujedno i Evropskoj prestonici kulture, pred nama je jedna posebna izložba koja na umetnički način donosi jedno novo putovanje. Posetioci će zaista imati jedinstvenu priliku da pođu na putovanje kroz prostor i vreme i budu deo izložbe koja će se sresti sa Milutinom Milankovićem i njegovim poimanjem vremena.“ istakla je ministarka Gojković.

Ona je istakla da se prelaskom u novu godinu nadamo boljem i uspešnijem vremenu.

„Zato je ova izložba o vremenu početak obeležavanja priče o srpskoj istoriji u okviru Evroopske prestonice kulture“ kazala je Gojković.

Multimedijalna izložba „Vreme i vaseljenja“, koju je autor dr Dušan Jovović opisao kao priliku za putovanje kroz prostor i vreme u kojoj se posetioci susrećusa Milutinom Milankovićem i njegovim poimanjem vremena, organizovana je uz podršku Pokrajinske vlade.

„Izložbe poput ove koje su pred nama su svakako pobeda svetlosti nad tamom i zato je njen autor i svi koji su učestvovali u pripremi i realizaciji zaslužuju najiskrenije čestitke.“, rekao je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović.

Izložba „Vreme i vaseljena“ predstavlja čitavu ideju „Dočeka“ u jednom događaju, posredstvom inovativne 3D maping tehnologije i analognih likovnih elementima u vidu skulptura i instalacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar