U trendu

Gojkovic podrzala predlog izdavaca o pomeranju Sajma knjiga

BEOGRAD – Ministarka kulture Maja Gojković podržala je predloge Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Udruženja profesionalnih izdavača Srbije i Grupacije samostalnih izdavača da Sajam knjiga bude odložen za oktobar sledeće godine.

Gojković je pozvala direktora Beogradskog sajma Danku Selić da razmotri odluku da Sajam knjiga bude održan u septembru i podržala je izdavače u oceni da produkcija knjiga do termina planiranog za sajam neće biti pripremljena u skladu sa godišnjim planom, a što može dovesti do toga da ne bude dovoljno novih naslova.

Ministarka je ukazala na primedbu izdavača da bi sajam mogao da bude nedovoljno posećen, a time i ekonomski neopravdan za izdavače, navodeći da se te primedbe moraju ozbiljno razmotriti, posebno imajući u vidu da je prethodna godina zbog pandemije bila teška za sve koji rade u oblasti kulture.

„Iz svih ovih razloga, a u čvrstom uverenju da je zajednički cilj da manifestacija po kojoj su i Beograd i Srbija prepoznatljivi bude što uspešnija i za izdavače i za posetioce Gojković je pozvala Beogradski sajam da prihvate predloge izdavača“, navedeno je u saopštenju Ministarstva za kulturu i informisanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.