U trendu

Gornji Milanovac dobio prvu Baletsku školu

GORNJI MILANOVAC – Prva Baletska škola u Gornjem Milanovcu počela je sa radom u ponedeljak, uz podršku Fondacije “Art Mentor” iz Lucerna u Švajcarskoj, kompanija Foka i ĐOR, kao i Opštine Gornji Milanovac.

U pitanju je istureno odeljenje Baletske škole Nacionalne fondacije za igru (NFI) iz Beograda, akreditovane od strane Ministarstva prosvete Srbije, saopštila je Aja Jung, direktorka te fondacije.

Brojna deca, pretežno devojčice, započeli su program pripremne baletske nastave.

U okviru “Karavana igre”, Gornji Milanovac je bio jedan od 30 gradova koji su od 2017. godine bili uključeni u mnoge umetničke programe.

Osim časova, filmova i izložbi, baletski gala koncerti su organizovani na sceni Kulturnog centra ovog grada, a gostovale su i spektakl predstave iz kompanije “Malpaso” iz Havane (Kuba) i trupe Silvije Gribaudi iz Venecije (Italija) u okviru Beogradskog festivala igre.

Kao finale ovog projekta, Gornji Milanovac je dobio svoju Školu baleta koja će, kako veruju iz NFI, u budućnosti predstaviti talente i omogućiti da se deca razvijaju uz podršku vrhunskih pedagoga i stručnjaka.

Prema rečima Aje Jung, u planu je da tri grada u Srbiji dobiju svoju školu baleta, a Milanovac je prvi.

Sredstvima Fondacije Art Mentor direkcija NFI je renovirala i opremila salu za balet, koja do pre mesec dana nije bila u dobrom stanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)