U trendu

Gostovanje Makedonskog nacionalnog teatra u Beogradu

BEOGRAD – Makedonski nacionalni teatar iz Skoplja gostovaće 8. decembra na Velikoj sceni sa dramom „Život je lep“, nastaljo po tekstu „Samoubica“ Nikolaja Erdmana, u adaptaciji i režiji Aleksandra Morfova.

Glavnog junaka Semjona Semjonoviča Podsekaljnikova igra Nikola Ristanovski, a u velikom ansamblu su i Nikolina Kujača, Zvezdana Angelovska, Saško Kocev, Tanja Kočovska, Emil Ruben, Gorast Cvetkovski, Slaviša Kajevski, Blagoj Veselinov, Aleksandar Gorgioski…

Reditelj je sačinio i izbor muzike, scenograf je Nikola Toromanov, kostime je uradila Marija Pupučevska, a koreografiju Inga Krasovska.

Morfov nije uradio komad o samoubistvu, niti o smrti, već o jednom čoveku koji ponovo otkriva život i koliko je on, u stvari, lep.

Ova slojevita, smešno-tužna i raskošna predstava, o čoveku koji silazi do pakla, da bi shvatio da je život nesto jako dragoceno, veoma dosledno sledi siže originalnog dramskog teksta.

Morfov u ovoj drami, premijerno izvedenoj 10. aprila 2016. godine, vrlo inteligentno i duhovito unosi živosti i dinamiku u scene, dijaloge i likove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.