U trendu

“Grand Hotel” gostuje 5. septembra na “Kaleidoskopu kulture”

BEOGRAD – Plesna predstava “Grand Hotel” koreografa Aleksandra Ilića i reditelja Aleksandra Nikolića, u koprodukciji Opere i teatra Madlenianum i PUBS-a, biće izvedena 5. septembra na festivalu “Kaleidoskop kulture” u Kreativnom distriktu u Novom Sadu, saopštila je direkcija Madlenianuma.

Ovaj savremeni igrački komad nastaviće turneju po regionu i sledeća stanica će mu biti 22.09. u Narodnom pozorištu Sarajevo, na festivalu „Balet Fest Sarajevo“, koji se održava od 17. do 28. septembra.
Projekat je premijerno izveden 1. aprila ove godine na Velikoj sceni Madlenianuma, a ansambl čini međunarodna ekipa plesača: Mojca Majcen iz Slovenije, Ognjen Vučinić iz Hrvatske, Branko Mitrović iz Bosne i Hercegovine, Jakša Filipovac iz Srbije.

Na sceni je prisutan i Plesni teatar „Gospođe“ u kojem su Nada Kecman, Mira Ivančević, Marina Maraš, Milica Bezmarević, Biljana Knežević, Vesna Stipišić i Katarina Stojkov Slijepčević.

Muziku za predstavu je komponovala Ana Krstajić, a u autorskoj ekipi su još scenograf Žorž Draušnik i kostimografkinja Aleksandra Karović.

Četvrto izdanje “Kaleidoskopa kulture biće održano od 2. septembra do 8. oktobra, a tokom pet nedelja, biće predstavljeno pet vrsta umetnosti.

Kroz različite procese festival će spojiti umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije i posetioce, i na kraju leta prikazati prostore i programe širom grada, kao jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.

Madlenianum će gostovati sa baletom “Hazarski rečnik” 3. septembra u Madridu u okviru muzičkog festivala – “Festival de Verano de Escorial”.

Projekat je rađen u koprodukciji sa Baletom Narodnog pozorišta iz Beograda, po antologijskom romanu Milorada Pavića, u dramaturgiji i režiji Livije Pandur i koreografiji Ronalda Savkovića.

“Hazarski rečnik” će biti izveden u pozorištu “Auditorijum” u Eskorijalu, vekovnom sedištu španskih kraljeva.

U baletu igraju Sonja Vukićević, Sanja Ninković, Milica Jević, Tijana Šebez, Mina Radoja, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Milena Ogrizović, Dejan Kolarov, Milan Rus, Igor Pastor, Nikola Bjanko, Hoze Iglesijas, Miloš Živanović, Antonio Bibo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar