U trendu

Grupa „LP duo“ najavila koncertnu turneju u septembru

BEOGRAD – Srpski klavirski i elektronski „LP duo“, koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, najavili su veliku koncertnu turneju kao deo umetničko-naučnog projekta „Beyond Quantum Music“, koju će započeti koncertom u okviru Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu.

Muzički duo, koji je nedavno objavio novi album „Dead Sea“ u izdanju najveće svetske izdavačke kuće za klasičnu muziku,
Universal Music, najavio je koncert za 4. septembar u Distriktu, nakon čega slede koncerti na festivalu Ars Electronica 9. septembra (Linc), u Splitu 19. septembra i Beogradu 3. oktobra.

Kako je najavljeno „LP duo“ će u okviru Kaleidoskopa kulture premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije koje su nastale u okviru pomenutog umetničko-naučnog projekta, tokom rezidencijalnog boravka na Univerzitetu u Holandiji.

Zanimljivo je da će „LP Duo“ izvesti ove kompozicije na inovativnim instrumentima – Duality hibridnim klavirima.

Radi se o projektu koji su Sonja i Andrija razvijali u okviru svoje istoimene kompanije u saradnji sa inženjerima ugledne američke firme HTEC, a uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

Inače, projekat „Beyond Quantum Music“ predstavlja
produžetak pionirskog evropskog projekta Quantum Music, započetog 2015. godine sa idejom istraživanja zvuka i muzike kvantnog sveta kroz dijalog i eksperimente muzičara,
kvantnih fizičara i elektroinženjera, dok je nosilac projekta Muzikološki Institut SANU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.