U trendu

Hilfiger i Bedžli Miška na Nedelji mode u Njujorku

NJUJORK – Prvi put posle skoro tri godine, Tomi Hilfiger i Bedžli Miška lično su predstavili svoje nove kolekcije na Nedelji mode u Njujorku.

„Zaista je uzbudljivo vratiti se u prave modne revije, u pravi život i interakciju sa ljudima umesto komunikacije pomoću Zuma i Fejstajma“, izjavio je Džejms Miška koji sa Markom Bedžlijem čini jednu polovinu američkog dizajnerskog dua Bedžli Miška, preneo je Rojters.

Nedavno putovanje u Maroko inspirisalo je njihovu najnoviju kolekciju, koja je sadržala večernju odeću sa smelim i svetlim bojama viđenim na marokanskim tržnicama začina.

„Često koristimo neutralne boje, ali za nas večernja odeća oživi samo kada je u boji. Utvrdili smo da će naši prijatelji, novinari i drugi ljudi, pamtiti nju i tu prelepu haljinu od mandarine“, rekao je Bedžli.

Hilfiger je rekao da je inspiracija za ležerniji izgled njegovih kreacija došla od umetnika Endija Vorhola.

„Kada sam ga upoznao 80-ih inspirisao me je da svoj brend i sebe okružim ikonama pop kulture i pop kulturom“, rekao je Hilfiger.

Hilfiger je pokazao dizajne sa novim logotipom brenda na kiši u jednom čuvenom bioskopu u Bruklinu, u Njujorku, sa publikom koja je gledala obučena u plastične pončoe.

Šou na pisti, koji je uključivao zvezde pop kulture poput Ešli Grejem i ćerku manekenke Kejt Mos, Lilu Mos, zatvorio je bubnjar Trevis Barker koji je izveo ekskluzivnu pesmu.

Nedelja mode u Njujorku biće završena u sredu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.