U trendu

Hrvanovic: Film u kojem igram je jako blizak mojim vršnjacima

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je mlada glumica Klara Hrvanović koja je govorila o svojoj ulozi u filmu „Leto kada sam naučila da letim“ reditelja RaÅ¡e Andrića, nastalog po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović.

Hrvanović je rekla da joj je za ulogu 12-godiÅ¡nje Sofije bilo najteÅŸe pripremajući tekst, zato Å¡to je bilo dosta replika koje joj se nisu svidele pa su menjane tokom tromesečnih priprema i proba.

Prema rečima Hrvanović, njeni vrÅ¡njaci smatraju film vrlo bliskim kao i Jasminkine knjige, poÅ¡to su bliski njihovom razmiÅ¡ljanju i sadrÅŸe neke događaje koji su im prepoznatljivi.

„Meni i mojim drugaricama film je bio poprilično sličan nama i situacijama kroz koje smo proÅ¡li. A da li su shvatili poruku to bi morali njih da pitamo. Neki nisu razumeli zaÅ¡to se određene stvari deÅ¡avaju, a neki su razumeli zaÅ¡to ali opet nisu dobili komplentu priču. Smatram da moja generacija nije dovoljno upućena u raspad Jugoslavije“, rekla je Hrvanović.

Mlada glumica je primetila da bi bilo poşeljno da deca Sofijine generacije razmišljaju kao ona, da se isključe iz onlajn svetova, telefona i kompjutera, koji utiču na njihov način razmišljanja.

„Kad mi mama uzme telefon potpuno se regenrsiÅ¡em zato Å¡to prestanem da razmiÅ¡ljam Å¡ta mi je ko postavio, Å¡ta je ko rekao i kome napisao. Nekako, mnogo je lakÅ¡e kad nemaÅ¡ telefon nego kada ga imas i smatram da bi viÅ¡e dece trebalo da se isključi“, navela je Hrvanović.

Upitana da li sebe u budućnosti vidi kao glumicu, Hrvanović je rekla da vidi sebe kako glumi kao hobi ali da ne veruje da bi se time profesionalno bavila.

„Volim glumu, ali ne bih se time bavila čisto zato Å¡to je mnogo mučan proces, mnogo je stresno biti pred kamerama i imati poznati ÅŸivot. Meni je dete doÅ¡lo: ‘E, ti si glumica. Uradi neÅ¡to smeÅ¡no!’ Malo je to čudno. Mene zanima i ono Å¡to se deÅ¡ava iza kamere, fotografija i reÅŸija. Ne znam joÅ¡ čime bi se bavila“, priznala je devojčica.

PrimetivÅ¡i da „Hvar jeste čaroban“, Hrvanović je dodala da je snimanje bilo septembru kada je bil hladno, uz zubato sunce i kiÅ¡u, ali da je njoj bilo „savrÅ¡eno radeći sa svim tim divnim ljudima“.

PoÅ¡to od kako zna za sebe letuje na Visu u porodičnoj kući Hrvanović je dodala da joj „nije bio nepoznat odlazak na drugo hrvatsko ostrvo“.

Od kako je zaigrala u filmu „Leto kad sam naučila da letim“, Hrvanović je priznala da joj se u Å¡koli „viÅ¡e javljaju po hodnicima“, pogotovo mnogo „ljudi nakon nepričanja“, ali da se Å¡to se tiče njene „ekipe niÅ¡ta se nije promenilo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar