U trendu

Hrvatska koreografkinja Lucija Romanova gost Beograda

BEOGRAD – Poznata hrvatska koreografkinja i plesačica Lucija Romanova biće od sutra, 5. oktobra, gost Instituta za umetničku igru u Beogradu održati seriju predavanja iz savremene igre i kompozicije u saradnji s kolegom Ognjenom Vučinićem.

Romanova je diplomirala na prestižnoj Akademiji za igru i pozorište u Amsterdamu, nakon čega se seli u London, gde započinje svoju profesionalnu igračku i koreografsku karijeru i gde i danas živi i stvara.

Nastupala je u najpoznatijim savremenim plesnim trupama ili je imala saradnju s velikim umetnicima – “Peeping Tom”, “Gecko Theater”, “Jasmin Vardimon Company”, “Batsheva Dance Company”, Jan Fabre, Milan Tomasik, Ultima Vez, Club Guy & Roni, William Forsythe.

Plesačica savremenog plesa, pedagog, koreograf, spoljni saradnik na Umetničkoj akademiji u Osijeku – Ilijana Lončar, analizirala je stvaralaštvo Romanove.

“Lucija voli stvoriti dinamičnu atmosferu u studiju, u kojoj možemo proširiti granice fizičke snage i izdržljivosti”, objašnjava Lončareva.

“Želimo da stvorimo osećaj u sebi gde smo nepokorivi, što i jesmo, kako biti sve i ništa u isto vreme? Lucija, kada se uče zadane sekvence, uvek želi pobeći od kopiranja oblika i forme pokreta i nastoji da se fokusira na do?ivljavanje i proživljavanje pokreta u trenutku, jer jer važno ostati otvoren i znatiželjan”, zaključuje plesačica i koreograf Ilijana Lončar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.