U trendu

Hrvatska muzička scena: Otišao je najveći među nama

SPLIT – Otišao je najveći među nama, čovek koji je svojom muzikom obeležio naše živote, saglasni su neki od protagonista hrvatske muzičke scene koja se danas oprašta od barda mediteranske šansone Olivera Dragojevića.

Tonči Huljić, poznati producet, kompozitor ističe da je sa Oliverom Dragojevićem otišao deo životne lepote.

„Dobar deo mog života obeležio je glas Olivera Dragojevića. Za mene je on najbolji beli pevač na svetu. Vezivala su nas familijarna druženja i jao mi je teško danas. U ovom momentu možemo samo da plačemo za nejvećim od nas“ kazao je Hulljić.

Slavni kantautor Ibrica Jusić kaže da je otišao najveći muzičar na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

„Najviše sam uživao u našim druženjima posle njegovih koncerata. Tada bi Oliver pokazivao koliki je majstor bio. Svirao je džez…muziku koju najviše voli. Bio je veliki umetnika. Uvek je bio raspoložen i neponovljiv na sceni…Ni sam nemam pojma na koliko sam njegovih koncerata bio“, kazao je Jusić.

Pevač Goran Karan kaže da je Oliver u stavri otišao za galebom u legendu.

„Mnogo mi je značilo poznanstvo sa njim. Bio je simbol Dalmacije i mora koje nas okružuje. Ostale sui nam njegove pesme da nas podsećaju kolko nam je važan bio“ kazao je Karan.

Kompozitor i pevač Petar grašo napominje da je Oliver Dragojević obeležio njegov život.

„Družili smo se privatno, ali verujem da je njegova muzika postala i ostala deo života svakog od nas. Oliver je bio najlepša slika Dalmacije koju je svet sa zadaovoljstvom gledao.On je naše opšte dobro, kao more i sunce. Njegova muzika će živeti večno“ kazao je Grašo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.